Vardagsrum - "Extreme makeover"


Nu är vi så gott som klara med vårat nya vardagsrum, något som verkligen känns jätteroligt (och jätteskönt)!
Kan börja med att berätta att det har varit mycket planering som gällt för min egen del. Som tur är har vi haft tre månader på oss (den normala uppsägningsperioden som hyresgäst) att planera nya hemmet. I lugnt och ro. Tur att man har en dator, och internet. För vi har faktiskt gjort de flesta utav våra inköp på just internet!

Jag har - på senare år - verkligen blivit stenhård vad gäller att matcha material och färger, inredningsmässigt. Det är bara något som har fallit sig naturligt. Jag är nog rätt petig vad gäller färg- och formgivning. Jag gillar inte heller att blanda in för mycket "tjaffsiga" saker (fast ibland blir det ju förstås också på det viset!) och inte heller för många färger. När jag skall placera ut saker hemma - t ex inredningsprylar och dekoration - tänker jag alltid igenom hur och var allting ska stå, och i vilken ordning.

Självklart är det oerhört mycket kvar som måste göras här hemma. Vårat sovrum har - fram tills idag - sett ut som ett riktigt kaos! Mina kläder har legat precis överallt, eller i svarta sopsäckar (så glamouröst...). Men idag har jag och min man - äntligen - byggt ihop min klädbyrå, och jag har kunnat rensa lite i röran och det blev helt plötsligt mycket mera utrymme att röra sig på!

Vi har faktiskt inte köpt en enda flyttlåda, utan har klarat att flytta det mesta på egen hand och i påsar. Ömtåliga saker och stora möbler har min man och hans vänner ( - all cred till dem - ) flyttat i omgångar. Sakta men säkert tömdes våran gamla lägenhet och vi sålde också ut möbler vi hade tröttnat på.
Jag sålde även en massa utav mitt gamla "skräp" på Tradera och tjänade flera tusenlappar. Det kändes verkligen helt fantastiskt att få in lite pengar för sådant man faktiskt inte använder, eller någonsin har planer på att använda! Det gäller verkligen att se över vad man har hemma, för det finns verkligen pengar att tjäna på sina gamla saker! Det sägs ju att varje familj (nästan i alla fall) har överskottsprylar till ett värde utav cirka 20.000 kronor i sitt garage/förråd. Tror ni att det stämmer?

Nu tänkte jag visa lite bilder från vårat sprillans nya vardagsrum:

Välkommen! Detta är våran nya soffa "Grande", som är en naturvit soffa (alltså inte helt "snövit") i kalvskinn med inbyggd belysning, och sidobord (för t ex en kaffekopp) och en avlastningsdel. Soffan kommer från leverantören POP Interior.se, som verkligen har helt grymma och unika soffor! Denna soffan kunde man välja i en massa olika färger. Vi tänkte ju vara lite "fega" och först satsa på en svart soffa. Det känns ju bekvämt med en mörkare soffa när man har barn. Ni vet varför. Men vi kände att vi måste våga testa någonting nytt. Jag är så glad att vi inte valde en svart soffa i slutändan, för den vita soffan förstorar verkligen rummet! Trots dess gigantiska storlek (detta är inte en liten soffa...), som rymmer hela familjen och lite till...! Otroligt skön och bekväm är den också. Kunde inte ha blivit bättre för oss.





Till vänster: Våran nya matta - som jag tidigare omnämnt i ett inlägg - kommer från Rugvista.se och jag hela familjen verkligen älskar denna mattan! Den är verkligen fantastiskt, och hundra gånger finare i verkligheten än på bild (och där var den redan var fin, det förklarar kanske saken...?). Denna mattan är i måttet 200x300 cm och det var verkligen ett helt perfekt mått till vårat vardagsrum, och våran nya soffa! Till höger: Den skorstensfria spisen "Loghouse", som jag verkligen gillar. Är inköpt från Hemmamiljö.se. Vi har i dagsläget inte hunnit testa den "på riktigt" ännu, men det skall vi göra inom kort! Det skall verkligen bli spännande.
Till vänster: Den inbyggda lampan i soffan ser ut såhär dagtid. Ungefär som en simpel glasskiva, som man kan använda som ett litet avlastningsbord om man vill. Till höger: Våran jordglob - som vi tidigare hade i vårat gamla sovrum - har nu fått flytta in i vardagsrummet! Jordgloben är i högblankt lack och matchar ju lite till mediabänken (som även denna är högblank). Jordgloben är utav märket Atmosphere och kommer från Jordglob.se. Ljusstaken "Triplets kandelaber" kommer från KG Design.


Mediabänken "Q-Max" äe 180 cm lång, högblankt lackad. Fanns i både vitt och svart. Svart kändes faktiskt lite för vanligt, så vi körde på ett vitt. Också lite för att hålla oss till färgtemat. Köpt hos Furniturebox.se. I dagskläget har vi ingen teve installerad. Men det kommer!


Denna kristallampan är faktiskt ett fynd från Tradera! Vet inte hur jag lyckades hitta en lampa där, men jag har för mig att jag satt och kikade på utbudet utav lampor (jag sålde själv en gammal kökslampa där), och råkade hitta denna! Vi hade faktiskt kikat på en liknande lampa - men inte alls lika fin, och mycket dyrare - på en lokal möbelaffär. Men denna var flera tusenlappar billigare, och dessutom helt ny och oanvänd! Vilket fynd! Lampan har en diamater på 50 cm, och kristallerna sträcker sig ned 90 cm från taket. Vi fick hjälp att montera lampan utav en god vän till våran familj. Det tog oerhört lång tid att bygga ihop lampan, men resultatet blev ju helt outstanding tycker jag... t om våran son på tre år tycker lampan är fin, hahaha.


När lampan är tänd blir hela rummet randigt, tack vare alla "trådar" som kristallerna är fästa vid.




Vardagsrumssoffan "Grande" by night.



Maja

SHIT vilken lampa!! Och soffan. Allting. Detta var riktigt riktigt snyggt. Är det serveringsfat på bordet i vitt porsling eller? Såg fräscht ut :) köpt från var då ?


2012-03-06 x 11:40:16
Anette

Vad välmatchat! Ser ju jättefint ut. Vad är det för soffbord på bilden? Det ser så lågt ut. Men snyggt.


2012-03-06 x 13:23:49
Fabbe

Vad fint det blev Malin!!



Jag har kollat in Grande soffan ganska länge nu och funderar också på att köpa den. Hur mycket köpte du den för? Priset står inte på hemsidan.


2012-03-06 x 16:03:51
Josefine

Såå snyggt det blev...!!




2012-03-07 x 09:23:03
Bea

WOW Aisha!! Jag ääälskar ditt vardagsrum!! Hoppas vi får komma snart och se det med ;)


2012-03-07 x 11:38:09
Elisabet

Oj gud så snyggt


2012-03-08 x 11:58:56
Elisbet

Undrar förresten var du köpt bordet?


2012-03-08 x 12:01:16
Nadja

LYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYX

ma sha Allah

<3


2012-03-08 x 20:38:10
Inredningstipset - svar till Maja

Hej, Maja!

Det är ett serveringsfat på bordet, som är delat i fem delar. Man kan flytta runt delarna om man vill. Materialet är - som du misstänkte - i vitt porslin, och underdelen är gjord utav en svart träskiva.

Kommer från Presenten.com.


2012-03-09 x 11:30:11 Hemsida: http://inredningstipset.se
Inredningstipset - svar till Anette

Soffbordet är en låg variant i mörkbrunt/svart trä och även denna kommer från POP Interior.se.


2012-03-09 x 11:31:27 Hemsida: http://inredningstipset.se
Inredningstipset - svar till Fabbe

Jag kan verkligen, verkligen rekommendera Grande-soffan...! Den är helt otrolig! Både modern, unik, snygg, bekväm och rymlig. Kunde inte ha blivit bättre känner jag. Grande-soffan kostar cirka 30.000 kronor, men priset varierar några tusenlappar beroende på varifrån man köper den. Men man måste vara försiktig och satsa på ett seriöst företag. Det finns nämligen en del återförsäljare (möbelaffärer både som butik, och webshop) som säljer en "fuskvariant" utav Grande-soffan. Den ser nästan - men bara nästan - likadan ut, men kvalitéten och komforten är långt ifrån originalet...



Jag rekommenderar att Du kontaktar POP Interior.se personligen, de har en snabb service och kan snabbt återkoppla med leverantörer nära Dig.



DMMöbler.se är också återförsäljare till Grande-soffan och POP Interior's möbler.


2012-03-09 x 11:35:46 Hemsida: http://inredningstipset.se
Inredningstipset - svar till Elisabet

Elisabet, soffbordet är en variant från POP Interior.se. Finns att köpa hos bl a DMMöbler.se.


2012-03-09 x 11:37:11 Hemsida: http://inredningstipset.se
Joline

herregud vilket vardagsrum! det var verkligen jätte snyggt! jag älskar bilden med jord globen och ljus staken. verkligen jätte snyggt!



kram på dej

Joline


2012-03-09 x 21:32:07
Karin O

Kan det vara fusk-stearinljus som ses på bilden?! Såna har jag letat efter länge!! Var har du köpt dem?! Önskar svar snabbt tack! =)


2012-03-10 x 19:27:50
Ulrika

Hej
Så fint v rum kanon, undrar vad den grå tapeten kommer från
Med vänlig hälsning, ulrika


2015-03-20 x 20:49:30

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?