Beröringsfria blandare



Oras har fått in flera nya och smarta desigade vattenkranar i sitt sortiment. Beröringsfria blandare (eller så kallade "smarta blandare", som de ju också kallas) är något som länge endast var tillgänliga i offentliga lokaler, exempelvis storkök. Anledningen till detta var ju att man skulle spara in onödiga kostnader på vatten som bara står och "rinner iväg" ut i vasken, bokstavligen. De beröringsfria blandarna gjorde ju att man sparade in på mycket pengar i storköken. Nu har dessa lanserats även för privat bruk. Och jag kan bara tycka att detta är ett jättebra intiativ! Att man inte har tänkt på det tidigare - eller vad tycker ni andra?

Personligen så anser jag verkligen att detta skulle vara något vi åtminstone hade dragit stor nytta utav här hemma. Tyvärr händer det ibland att kranen står öppen när man snabbt skall in i kylskåpet, för att t ex hämta grönsaker att skölja av. Nästa stund är man och rotar i ytterligare ett skåp, och letar efter ett durkslag till grönsakerna. Och kranen står fortfarande och rinner...

Jag tror - tyvärr - att detta är ett fenomen som händer lite för ofta. Jag tycker att vi verkligen måste ta tillvara på våra - och naturens - resurser genom att inte slösa på vatten. Det är åtminstone det minsta man kan göra för miljön, tycker jag. Dessutom sparar man ju många sköna slantar (troligtvis tusenlappar...) på allt vatten man inte slösar i onödan.
Van

Haha häftigt att det kan funka så :)

Kram Van


2012-06-07 x 13:06:36

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?