Bästa bäddsofforna...

... kommer troligtvis från Sweef.se!

För ett litet tag sedan sökte jag febrilt efter en fin bäddsoffa, att ha i vårat sällskapsrum (eller ska man kanske kalla det gästrum, med tanke på möjligheterna man får med en bäddsoffa...?). Det kändes dock lite lurigt att hitta en fin, lagom stor bäddsoffa som skulle matcha just våra krav.
Jag ställde mig själv frågan många gånger, att kanske har vi för många krav...? Vi ville ju ändå ha en relativt billig bäddsoffa, som inte kostar oss skjortan. Men skam den som ger sig! Det gäller faktiskt ibland att hålla fast till det man tror på. Vi hittade våran soffa, och här var våra krav:

1. Inte en megastor, utan en "lagom" stor bäddsoffa - gärna med vänsterställd divan!
2. Trevlig färg som matchar in de kommande grå/vita tapeter från Sandbergs tapetkollektion ("Natasha"). Helst inte en svart soffa (för det kan man ju även köpa lite varsom, och det har ju nästan alla nuförtiden... tyvärr).
3. Förvaring måste finnas, för t ex kuddar och täcken.


Turligt nog råkade jag hitta Sweef.se, och deras möbelsajt för inte så länge sedan. De säljer soffor som de själva gillar (ett koncept som fler möbelföretag borde ta efter...), men till ett betydligt lägre pris än i den traditionella möbelhandeln. De har ingen butik och inget "showroom", men däremot tycker jag att de har haft så bra bilder och beskrivningar på sofforna att det ändå känns säkert. Finns t om filmer (hög kvalitét) på hur man gör för att "förvandla" dem vidare till bäddläget.
Vi beställde en soffa för ungefär två veckor sedan, och det tog bara 3 dagar (!) innan vi hade den hemma. Det gick så otroligt snabbt, och smidigt. Dock har vi i nuläget ännu inte packat upps bäddsoffan, men det kommer förstås bilder på denna så fort vi har tapetserat klart och renoverat det som skall göras hemma, i vårat sällskapsrum.


Här är soffan "Katten" (4.500 SEK), som vi nu har hemma. Vi valde en grå variant, den finns även i beige färg (som visserligen inte passade oss, och vårat ändamål). Soffan är 240 cm bred, men rymmer ändå hela familjen. Det finn även förvaring i soffan, och det är ju verkligen underbart! Tyget är i alcantara, och det påminner litegrann om manchester. Verkligen en perfekt soffa med ett bra mått till vårat ändamål. Vi är redan nu supernöjda... och det blir bättre! Tänk sedan att piffa upp soffan med lite härliga kuddar...

Men det finns ockå andra fina bäddsoffor hos Sweef.se.
Här är de andra sofforna från deras sortiment. Och ni vet väl att de också finns att välja i andra färger...?
Mina personliga favoriter är (förutom "Katten") "Björnen" och "Geten".
Therese

Faktiskt fin soffa det där.

Björnen var dock den snyggaste... eller geten... fast kanske inte Björnen i lila. Eller är det rosa på bilden...?


2012-01-31 x 12:52:36
Anonym

Nämen vilken fin soffa! Jag som tänkt köpa soffa på Jysk som dom hade nu ganska billigt, men denna som du köpt är ju samma modell. Fast jag tror denna soffan tom var snyggare! Dock lite dyrare, visserligen bara 500kr men vad gör det?!

Jag kanske ändrar mig. Är den skön att sitta i?!


2012-01-31 x 13:06:08
Rebecka

Vad fina soffor!


2012-02-02 x 12:08:44
Yvette

Vilken skön bäddsoffa med ett så generöst mått...! Grattis!


2012-02-02 x 15:39:59
Ulrika N.

Verkar som ett bra mått. Och väldigt fin soffa för att vara bäddsoffa. Är den skön?


2012-02-18 x 23:21:01
Peter

Tyckte dem var rätt vanliga.


2012-03-01 x 00:40:05

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?