Kinesiska och blommande tesorter

 
 
 Jag är en intensiv tedrickare och gillari princip alla sorters te. Det finns något visst med att sitta med en kopp, rykande hett, te. De flesta svenskar dricker te till "vardags" (ofta i samband med frukost?) och förknippar te med en smaksättning. Denna bild håller sakta på att förändras då fler och fler upptäker njutningen av teets naturliga smak. I ett smaksatt te göms ju smaken bakom smaksättningen, och det är ju mer regel än undantag att teet dessutom är massproducerat. Lite tråkigt, visst?
 
Te kan drickas av många anledningar, oftast är det kanske också något Vi svenskar gör utav anledning av dess goda smak. Med med naturligt te kommer också många hälsosamma egenskaper som man inte får missa.
 
Jag fick för ett par månader sedan tillfälle att testa lite olika kinesiska tesorter (just däför att teet har sitt ursprung i Kina) i samarbete med webbutiken House of Tea, som har ett helt fantastiskt och unikt sortiment utav kinesiska teer, likväl som japanska, koreanska och indiska tesorter. Allt givetvis utav högsta kvalitet. 
 
Något som jag varit mycket nyifken på länge är dessa "blommande" tesorter (läs mer här) som ju är något otroligt vackra. Jag vill verkligen och mycket varmt rekommendera dessa vackra tesorter, som blir en fantastisk present till en riktig tefantast!
 
  
Till vänster: Såhär ser de handknutna, blommande teerna ut innan användning. Dessa "bollar" är det blommande teet - samma som ses i tekannan till höger - "Oriental Beauty", ett hantverk från Fujian-provinsen i Kina. Ett te med en god och främträdande smak av blommor och toner av jasmin. Till höger: En mycket estetisk tekanna som lämpar sig perfekt för blommande tesorter. Visst är den underbar? Jag är totalt förtjust, och gillar att den verkligen känns så nätt - glaset är väldigt tunt! 
 
   
Till vänster: Sex stycken sådana här, vackra och nätta små teglas har jag nu i min samling. Kan intyga att de endast åker fram vid speciella tillfällen och man smuttar väldigt länge och med stor njutning utav dessa teer!
Till höger: "Lung Ching", ett kinesiskt grönt te som är ett utav Kinas mest berömda tesorter. Teet är benämnt i den första boken som skrevs om te, så den är omtalad! Detta teet har en mild smak, med anor av frukt och kanstanj.
 
"Lady in Red", ett blommande te - handsknuta små bollar direkt från Kina. Läs beskrivningen, låter oerhört vackert inte sant...?
 
 
Ett stort tack till House of Tea för den underbara tekannan, tekopparna och tesorterna! Tack!

Ditt namn
Mejladress
Hemsida

   Spara?